Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) pozitívnak minősíti az EPA és a DHA tengeri Omega-3 zsírsavakat.
A következő egészségügyi hatásokat az EFSA megerősíti:
Az AGY nagyrészt telítetlen zsírsavakból áll. A jelenlegi vizsgálatok egyértelmű kapcsolatot mutatnak az Omega-3 zsírsavak bevitele és az agy működésének javulása között. A DHA segít fenntartani az agy normális működését. Az EFSA szerint: A pozitív hatás napi legalább 250 mg DHA bevitelével érhető el.
Az EFSA szerint: A pozitív hatás napi legalább 250 mg DHA bevitelével érhető el.
Az emberi SZEM sejtjei különösen nagy arányban tartalmaznak Omega-3 zsírsavakat. Számos tanulmány kimutatta, hogy az Omega-3 zsírsav-kiegészítők pozitív hatással vannak a látásra. A DHA segít fenntartani a normális látást.
Az EFSA szerint: A pozitív hatás napi legalább 250 mg DHA bevitelével érhető el.
A SZÍV az emberi test központi szerve. A szív egészségét befolyásoló tényezők a vér és a sejtek anyagcsere folyamatainak áramlási tulajdonságai. Az Omega-3 zsírsavak elegendő mennyisége azt jelzi, hogy ezek a tényezők pozitívan befolyásolhatók. Az EPA és a DHA hozzájárul a normális szívműködéshez.
Az EFSA szerint: A pozitív hatás napi legalább 250 mg EPA és DHA bevitelével érhető el.
A DHA anyai felvétele hozzájárul a szem és az agy normális fejlődéséhez a MAGZATban és a szoptatott csecsemőben.
Az EFSA szerint: A pozitív hatás legalább 200 mg DHA napi bevitelével érhető el, a felnőttek számára ajánlott napi omega-3 zsírsavak (azaz legalább 250 mg DHA és EPA) mellett.
A 12 hónaposnál fiatalabb CSECSEMŐknél a szoptatás során felvett DHA bevitel hozzájárul a látás normális fejlődéséhez.
Az EFSA szerint: A pozitív hatást legalább 100 mg DHA napi bevitelével érhetjük el a követőképleten keresztül.