Grillezett tintahal recept
A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Ez a méltán gyorsnak, egyszerűnek és egyben nagyszerűnek mondható fokhagymás grillezett tintahal (calamári) recept tökéletesen alkalmas arra, gha valami könnyed, gyors és mutatós ételre vágyunk.
Hamar és könnyen asztalunkra varázsolhatjuk a nyári, adriai ízeket ezzel a könnyű tintahallal, ami kiváló választás gyerekeknek, és diétázóknak is, és váratlan vendégek lenyűgözésére is.
Fogyasztható gyors ebédként vagy hideg vacsoraként a friss salátaágyon, hasábburgonyával, vagy a klasszikus kísérőjével a mángoldos burgonya körettel.
Kitűnő választás, ha nincs sok időnk, de mégis tartalmas és egészséges ételt szeretnénk készíteni.
Megéri kipróbálni !
Fokhagymás grillezett tintahal recept hozzávalói:
Tintahalhoz:
-
- 600 g konyhakész tintahal,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 2 evõkanál olívaolaj,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 evõkanál citromlé,
- só,
- őrölt fehérbors.
Köret variációk:
- friss saláta
- hasábburgonya
- mángoldos főtt burgonya
Fokhagymás grillezett tintahal recept elkészítése:
A fokhagymát hámozás után felaprítjuk. A petrezselymet átöblítjük, és szintén apróra vágjuk és összekeverjük a kettőt.
A tintahalakat mosás után, (ha túl nagyok, akkor feldarabolhatjuk,) sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A grillezõ rostélyát forrósítsuk fel, (vagy kapcsoljuk be a kontaktgrillt) majd takarjuk le alufóliával. Az alufóliát kenjük meg olívaolajjal, és rakjuk rá a feldarabolt tintahalat.
Pirítsuk meg néhány perc alatt, míg kissé sült színt kapnak. A maradék olívaolajjal grillezés közben kenhetjük a tintahalat, és többször meg is forgathatjuk őket.
A kész tintahalakra facsarjunk rá egy kis citromlevet és fûszerezzük a fokhagyma-petrezselyem keverékkel. Köretként adhatunk mellé friss salátát, hasábkrumplit, vagy a klasszikus adriai köretet a mángoldos főtt burgonyát.
Jó étvágyat kívánok!
Hány adag?
4 személyre
Előkészítési idő:
Pihentetés: 60 perc
Sütési idő:
(grillezett hal és a köret egyszerre)
20 perc
Összesen:
Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén hamar elkészíthető, könnyed vacsorára, de akár ünnepi asztalra is kiválóan illő roston sült pisztráng receptjét.