füstölt lazacos szendvics _legyél.jol

Füstölt lazacos szendvics recept

A lazac, egyike a leggazdagabb, legízletesebb és legkönnyebben hozzáférhető omega-3 forrásoknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő füstölt lazacos szendvics receptet mutatom be most. 

Készülhet tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára, kirándulásra… előnye, hogy előző este is elkészíthető, és persze indulásig hűtőben tárolandó, de indulás után pár órán belül még biztonsággal fogyasztható.

Megéri kipróbálni !

A füstölt lazacos szendvics hozzávalói:

  1. 1 csomag füstölt lazac 80 gr
  2. fűszeres vajkrém
  3. Citrom – 1 db
  4. Salátaszív – 1 db
  5. Főtt tojás – 1 db
  6. (Teljeskiőrlésű) kifli – 4 db 

"A lazacot elsősorban a szokatlanul magas és természetes omega-3-zsírsavtartalma miatt érdemes hosszú távon fogyasztani. Már kb. 10 dkg lazac minimum 1-1,5 gramm omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely jóval több, mint amennyihez egy átlagos felnőtt bármilyen más ételből hozzájuthat akár több napon át. Az omega-3 zsírok mintegy fele EPA (eikozapentaénsav) formájában jut be a szervezetbe, míg a többi DHA (dokozahexaénsav) formájában. A vadlazacban lévő EPA és DHA mennyisége kiugróan magas bármilyen más élelmiszerhez képest. Kb. 10 dkg lazac jellemzően kevesebb mint 0,5 g omega-6 zsírsavat tartalmaz, és az omega-3 és omega-6 zsírok aránya körülbelül 4 az 1-hez. Szakértők szerint az átlagos étrendünk ennek pont az ellenkezőjét mutatja: legalább 4-5-ször annyi omega-6 zsírt juttatunk be a szervezetünkbe, mint amennyi omega-3 zsírt.."

A lazacos szendvics elkészítése:

Válasszunk egy péksüteményt, a recept teljeskiőrlésű kiflikkel készül. Főzzünk  meg egy darab tojást keményre, míg elkészül, kenjük meg a kifliket vajkrémmel, fektessünk bele egy levél friss salátalevelet. Míg a tojás hűl, pucoljunk meg , vágjunk egy szelet citromot. Fektessünk egy-két szelet füstölt lazacot a salátára, húzzuk végig rajta, és oszlassuk el a hámozott vékony szelet citromkarika negyedét, majd 2-3 szelet főtt tojást,  végül hajtsuk rá a  zsemle tetejét, és fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.

Nagyon egyszerűen és főleg gyorsan elkészíthető, nagyon finom, nagyon tápláló és mutatós, laktató étel. Plusz még egészséges is! Bagett karikákra pakolva akár vendégváró falatokat is készíthetünk a fenti hozzávalókból.

Ha más, hasonlóan egyszerűen és garantáltan sikert arató tízórai, uzsonna, vagy vacsoraötletet választanál, mint ez a fent leírt füstölt lazacos szendvics, jó szívvel ajánlom az extragyorsan elkészíthető máktorta receptet, amit szintén el lehet készíteni már előző nap este. Nagyon finom, szintén egyszerű étel, érdemes kipróbálni!

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

nincs

Főzési idő:

10 perc

Összesen: