Cukkinis kagylós gnocchi recept
A halak és rákok mellett a kagyló is tartalmaz omega-3 zsírsavakat, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Ezt az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő cukkinis kagylós gnocchi receptet mutatom be most. A cukkini frissen vagy mirelitként is, nagyon gyorsan elkészíthető és számos fontos tápanyagot tartalmazó növényünk, érdemes nem kihagyni ebből az ételből.
Készülhet vendégeknek, egyszerű családi vacsoraként, vagy hétvégi ebédként, társasági összejöveteleken, de jól mutat az ünnepi asztalon is.
Megéri kipróbálni !
Cukkinis kagylós gnocchi hozzávalói:
- 500 g gnocchi (krumplis tészta)
- 2 közepes méretű cukkini, vékony szeletekre vágva
- 400 g konzerv kagyló (pl. kagylókonzerv)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 csipet szárított chili pehely (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csésze friss petrezselyem, (esetleg oregánó és kapor) finomra aprítva
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Reszelt parmezán sajt és bazsalikomlevél a tálaláshoz
A cukkinis kagylós gnocchi
elkészítése:
- Főzzük meg a gnocchit:
- Forraljunk fel bővizet egy nagy fazékban. Adjunk hozzá sót.
- Tegyük bele a gnocchikat a forrásban lévő vízbe, és főzzük őket a csomagoláson feltüntetett ideig, vagy amíg a gnocchi feljön a víz felszínére.
- Ha kész, szűrjük le a gnocchikat, majd tegyük félre.
- Elkészítjük a cukkinis kagylós mártást:
- Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes hőfokon.
- Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és pirítsuk 1-2 percig, amíg illatos lesz.
- Tegyük bele a vékonyra szeletelt cukkinit és főzzük 3-4 percig, amíg puha és enyhén aranybarna lesz.
- Adjuk hozzá a kagylókat és főzzük 1-2 percig, amíg átmelegednek.
- Ízesítsük sóval, frissen őrölt fekete borssal és chili pehellyel (ízlés szerint).
- Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és az aprított petrezselymet.
- Tálalás:
- Adagoljuk a főtt gnocchit egy tálra vagy tányérra.
- Öntsük rá a cukkinis kagylós mártást.
- Szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
- Friss petrezselyemmel és citrom szeletekkel díszíthetjük.
Aki tejszínesebben, teltebben szereti keverjen a végén a kagylóhoz 200 ml főzőtejszínt, amit majd a gnocchi magába szív és puhább, teltebb ízű lesz tőle.
A tejszín elhagyásával, vagy hiányában tésztánknak csúszós, enyhén fokhagymás íze lesz, ami nagyon finommá, selymessé teszi az ételt.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon gyors és mutatós, laktató étel.
Ha más, hasonlóan egyszerűen és garantáltan sikert arató vacsoraötletet választanál, mint ez a fent leírt cukkinis kagylós gnocchi, jó szívvel ajánlom a hasonlóan extragyorsan elkészíthető zöldborsós, gombás spagettit, amit szintén lehet cukkinivel, vagy párolt brokkolival is készíteni. Nagyon finom, szintén egyszerű étel, érdemes kipróbálni!