Könnyű és kihagyhatatlan: Tőkehal Orly bundában recept

Tőkehal orly bundában recept

Könnyű és kihagyhatatlan: Tőkehal Orly bundában recept

Ezúton az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő halétel receptet mutatom be most. Bárki által, bármely élelmiszerboltban könnyedén beszerezhető a fő hozzávalója: a tőkehal. A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, válogassunk hát kedvünkre a különböző halfajták közül, és semmi esetre sem maradhat ki a bevált receptjeink közül ez a kiváló tőkehal orly bundában recept sem !

Készülhet vendégségbe vagy egyszerű családi vacsoraként, de jól mutat az ünnepi asztalon is, legfőképpen, ha feldobjuk még egy kevés színes, párolt zöldséggel is, mint például sült édesburgonyaszeletekkel, vagy párolt borsóval és zöldbabbal.

Mindenképpen megéri kipróbálni !

Tőkehal Orly bundában receptje:

Halhoz:

  1. 4 darab tőkehal filé (kb. 150-200 g/db)
  2. 1 csésze liszt
  3. 1/2 teáskanál sütőpor
  4. 1/2 teáskanál só
  5. Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  6. 1 csésze sör (világos sör ajánlott)
  7. 2 nagy tojás
  8. Olaj a sütéshez (pl. napraforgóolaj)
  9. Citrom szeletek (tálaláshoz)
  10. Friss petrezselyem vagy bazsalikomlevél (tálaláshoz)

Köretnek:

  1. 6 db kisebb burgonya, vagy 3 közepes édesburgonya
  2. só izlés szerint
 
Opcionálisan
nyers vagy párolt zöldségek 

" A tőkehal nagy mennyiségű B12-vitamint, foszfort, szelént és fehérjét is tartalmaz, de emellett káliumban, B6-vitaminban és Omega-3 zsírsavakban is igen gazdag..."

Tőkehal Orly bundában recept elkészítése:

Tőkehal előkészítése:

  • Mossuk meg alaposan a tőkehal filéket hideg víz alatt, majd szárítsuk meg papírtörlővel.
  • Ha szükséges, távolítsuk el a tőkehal filék bőrét.

Orly bunda elkészítése:

  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a frissen őrölt fekete borsot.
  • Adjuk hozzá a sörét és a tojásokat. Keverjük alaposan, hogy egy sima, sűrű tésztát kapjunk.

Sütés:

  • Melegítsünk fel olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
  • Merítsük a tőkehal filéket a kész orly tésztába, hogy mindkét oldalukat jól bevonja a bundával.
  • Tegyük a bepanírozott tőkehal filéket az előmelegített olajba és süssük mindkét oldalukat aranybarnára, kb. 3-4 percig minden oldalon. Ne süssük túl sokat, hogy a tőkehal puha és szaftos maradjon.

Tálalás:

Tálaljuk a tőkehal orly bundában friss citrom szeletekkel és friss petrezselyemmel, vagy bazsalikomlevéllel díszítve. Jól illik hozzá a főtt burgonya, vagy akár a főtt vagy sült édesburgonya is.

Jó étvágyat hozzá!

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés: –

Sütési idő:

20 perc

Összesen:

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető és akár ünnepi asztalra is illő klasszikus fish and chips receptjét! 

.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .