Húsvéti tojáskrém legyel jol

Húsvéti tojáskrém friss zöldekkel recept

Húsvétkor nálunk sosem maradhat el a főtt tojás. De amikor már a harmadik napja kerül elő reggelire, valami új ízre vágyik az ember. Ez a húsvéti tojáskrém nem csak finom, hanem mutatós is – friss zöldekkel, retekkel, snidlinggel tálalva igazi tavaszi fogás. Lehet belőle könnyű vacsora, vendégváró falatka vagy egy kis kreatív megoldás az ünnep utáni „tojásdömpingre”.

Előnye, hogy egyszerű, mutatós és tele van tavaszi ízekkel. Ráadásul nagyon jól illeszkedik a húsvéti hagyományokhoz, mégis egy kicsit újszerű – és kiválóan használható maradék tojások kreatív felhasználására is.

Készülhet önmagunknak, vagy családi, baráti társaságnak vacsorára, uzsonnára, sőt sült húsok, vagy hidegtálak mellé köretnek is!

Megéri kipróbálni!

Húsvéti tojáskrém hozzávalói:

  1. 6 db keményre főzött tojás

  2. 2 evőkanál tejföl vagy natúr joghurt (lehet laktózmentes is)

  3. 1 evőkanál majonéz (elhagyható, ha könnyebb krémet szeretnél)

  4. 1 teáskanál mustár

  5. só, bors ízlés szerint

  6. 1 csokor snidling vagy újhagyma zöldje

  7. 1 csokor retek

  8. friss salátalevelek a tálaláshoz

  9. (opcionálisan pár szelet sonka vagy csírák díszítésnek)

"Tojás: Zöldtakarmánnyal és rovarokkal táplált tyúkok nagyobb n-3 (omega 3) zsírsav (nagyrészt ALA) tartalmú tojást tojnak, mint a kukoricával vagy szójával etetett tyúkok. Rovarok és zöldtakarmányok mellett, halolajnak a takarmányhoz adásával is növelhetjük a zsírsavak mennyiségét a tojásokban. Sok alfa-linolénsavat tartalmazó lent vagy repcét adva a tyúkok takarmányához szintén növelhetjük a tojások omega-3 tartalmát.">

Húsvéti tojáskrém recept
elkészítése:

  1. A főtt tojásokat hámozd meg, és vágd félbe. A sárgáját kanalazd ki egy tálba, a fehérjéket aprítsd fel.

  2. A sárgáját keverd simára a tejföllel, mustárral, majonézzel, sóval és borssal.

  3. Add hozzá az apróra vágott fehérjét és a finomra metélt snidlinget. Keverd krémesre.

  4. Hűtsd be kicsit, majd salátalevélen tálald, friss retekkel, sonkával vagy csírákkal.

Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Akár magában, vagy köretként hűtött sonka, sült húsok mellé is kiválóan illik.

1-2 napig hűtőben eláll, és nagyon finom, laktató étel.

 

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

1-2 óra hűtőben

Főzési / sütési idő:

10 perc

Összesen:

Tipp:

Ha valami különlegesebbre vágysz, töltsd vissza a krémet a fél főtt tojásfehérjékbe – így elegánsabb, falatnyi változatot kapsz, amit akár egy húsvéti piknikre is elvihetsz.

Ha más uzsonnára, vacsorára elkészíthető gyors salátát választanál, jó szívvel ajánlom a szintén tojásból, valamint egy kis sonkából készülő könnyen elkészíthető,  finom és mutatós fürjtojás salátát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Legyél jól!
Adatvédelmi tájékoztató

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.