majonézes tojássaláta

A legfinomabb majonézes tojássaláta recept

Ezt az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és a rengeteg tojásnak köszönhetően jó sok Omega -3-at tartalmazó, nem csak a Húsvéti asztalra készíthető majonézes tojássaláta receptet mutatom be most.. Fogyasztható előre elkészítve, behűtve, vagy akár frissen, az elkészülte után rögtön, önmagában, vagy valamiféle pékáruval, pirított kenyérrel. Évszaktól függetlenül bármikor, bárhol beszerezhető az összes hozzávaló, de egy sima hétköznapi vacsorát is könnyedén  feldobhatjuk, megreformálhatjuk ezzel az ínycsiklandó és egyben mutatós tojássalátával

Készülhet önmagunknak, vagy családi, baráti társaságnak vacsorára, uzsonnára, sőt sült húsok, vagy hidegtálak mellé köretnek is!

Megéri kipróbálni!

A legfinomabb majonézes tojássaláta recept
hozzávalói:

  1. 4 db főtt tojás
  2. 2 fej lilahagyma
  3. 1 db citrom  leve
  4. Majonéz (igény szerint bolti vagy házilag elkészített)
  5. Házi majonéz: tejföl, mustár, olivaolaj, só, bors, fél citrom leve

"Tojás: Zöldtakarmánnyal és rovarokkal táplált tyúkok nagyobb n-3 zsírsav (nagyrészt ALA) tartalmú tojást tojnak, mint a kukoricával vagy szójával etetett tyúkok. Rovarok és zöldtakarmányok mellett, halolajnak a takarmányhoz adásával is növelhetjük a zsírsavak mennyiségét a tojásokban. Sok alfa-linolénsavat tartalmazó lent vagy repcét adva a tyúkok takarmányához szintén növelhetjük a tojások omega-3 tartalmát.">

A legfinomabb majonézes tojássaláta recept
elkészítése:

  1. Hideg, enyhén sós vízben feltéve 10 perc alatt keményre főzzük,  majd megtisztítjuk a tojásokat. 
  2. s míg félretesszük hűlni, elkészítjük a majonézt.
  3. Előveszünk egy közepes öblös tálat, és belemérjük az alábbiakat:
  4. Egy pohár tejfölhöz, 1 teáskanál mustárt keverünk,  (2 evőkanál bolti majonézzel -elhagyható) egy evőkanál olivaolajjal, majd sózzuk, és borsozzuk. (Bátran kóstoljuk meg és igazítsunk az arányokon)
  5. Felvágjuk negyedbe, majd vékonyan felszeletelünk a lilahagymákat
  6. belefacsarjuk egy fél citrom levét
  7. A fentieket lassan, de jól összeforgatjuk, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a felkarikázott tojásdarabokat (csak 3-at, mert  és egy kell a díszítéshez), úgy hogy ne törjenek nagyon össze, végül
  8. a tetejét cikkcakkosan félbe vágott vagy felszeletett  főtt tojással díszítjük.

Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Friss pirítós kenyérrel fogyasztjuk, vagy köretként hűtött sült húsok mellé is kiválóan illik.

1-2 napig hűtőben eláll, és nagyon finom, laktató étel.

Ha más uzsonnára, vacsorára elkészíthető gyors salátát választanál, jó szívvel ajánlom a szintén tojásból és lilahagymából készülő könnyen elkészíthető,  finom és mutatós lencsesalátát.

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

1-2 óra hűtőben

Főzési / sütési idő:

10 perc

Összesen:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük