Halburger recept
A tengeri halak a leggazdagabb, legízletesebb és legkönnyebben hozzáférhető omega-3 források, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő házilag is elkészthető halburger receptet mutatom be most.
Készülhet tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára, kirándulásra… előnye, hogy előző este is elkészíthető, és persze indulásig hűtőben tárolandó, de indulás után pár órán belül még biztonsággal fogyasztható.
Megéri kipróbálni !
A halburger recept hozzávalói:
- 1 szelet tengeri halfilé
- 1 db tojás, 2 kanál liszt, 2 kanál zsemlemorzsa a panírozáshoz
- só
- zsiradék a sütéshez
- Citrom – 1 db
- fejessalátalevél – 1 db
- majonéz – 2 evőkanál
- csemegeuborka – 1 db
- Szezámmagvas zsemle – 1 db
- 1 csipet fehérbors
- 1 csipet kaporlevél
Így készül a halburger:
- Válasszunk egy péksüteményt, a recept egy szezámmagvas zsemléből készül.
- Szokásos módon panírozzuk be, majd forró zsiradékban néhány perc alatt süssük ropogósra a kiolvasztott és lecsepegtetett, enyhén sózott halfilénket.
- készítsük el a szószt hozzá: azaz vegyünk két evőkanálnyi majonézt, facsarjuk bele egy fél citrom levét, keverjünk el benne egy csipet fehérborsot, egy csipet kaprot, és egy lereszelt kisméretű csemegeuborkát.
- 4.vágjuk félbe a zsemlénket, helyezzünk el benne egy szelet salátalevelet, majd fektessük rá a panírozott, kisült tengeri halszeletet, kanalazzunk rá a majonézes szószból.
- végül hajtsuk rá a zsemle tetejét, és fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon gyors és mutatós, laktató étel. Plusz még egészséges is!
Ha más, hasonlóan egyszerűen és garantáltan sikert arató tízórai, uzsonna, vagy vacsoraötletet választanál, mint ez a fent leírt házi halburger recept, jó szívvel ajánlom a még ennél is gyorsabban elkészíthető lazacos szendvicset, amit szintén el lehet készíteni már előző nap este. Nagyon finom, szintén egyszerű étel, érdemes kipróbálni!,