Füstölt lazacos szendvics recept
A lazac, egyike a leggazdagabb, legízletesebb és legkönnyebben hozzáférhető omega-3 forrásoknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő füstölt lazacos szendvics receptet mutatom be most.
Készülhet tízóraira, uzsonnára, vagy vacsorára, kirándulásra… előnye, hogy előző este is elkészíthető, és persze indulásig hűtőben tárolandó, de indulás után pár órán belül még biztonsággal fogyasztható.
Megéri kipróbálni !
A lazacos szendvics hozzávalói:
- szeletelt füstölt lazac 50 gr
- lilahagyma 1 db
- Citrom – 1 db
- fejessaláta – 1 db
- vaj
- Főtt tojás – 1 db
- Paradicsom – 1 db
- Teljeskiőrlésű magvas zsemle – 1 db
A lazacos szendvics elkészítése:
Válasszunk egy péksüteményt, a recept egy teljeskiőrlésű magvas zsemléből készül. Főzzünk meg egy darab tojást keményre, míg elkészül, vajazzuk meg a zsemlénket, fektessünk bele egy levél friss salátát. Míg a tojás hűl, pucoljunk meg és szeleteljük fel a lilahagymát és a citromot. Fektessünk egy szelet füstölt lazacot a salátára, tegyünk a tetejére hámozott vékony szelet citromkarikát, majd 2-3 szelet főtt tojást, a tetejére pedig 1-2 vékony szelet lilahagymát, és néhány paradicsomkarikát, végül hajtsuk rá a zsemle tetejét, és fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.
Nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon gyors és mutatós, laktató étel. Plusz még egészséges is! Kenyérszeletekre pakolva akár vendégváró falatokat is készíthetünk a fenti hozzávalókból.
Ha más, hasonlóan egyszerűen és garantáltan sikert arató tízórai, uzsonna, vagy vacsoraötletet választanál, mint ez a fent leírt lazacos szendvics, jó szívvel ajánlom az extragyorsan elkészíthető pizzás csigát, amit szintén el lehet készíteni már előző nap este. Nagyon finom, szintén egyszerű étel, érdemes kipróbálni!