tonhalsaláta

Tonhalsaláta recept

Ezt az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és rengeteg zöldséget tartalmazó, legszebb színekben pompázó tonhalsaláta receptet mutatom be most.. Fogyasztható előre elkészítve, behűtve, vagy akár frissen, az elkészülte után rögtön, önmagában, vagy valamiféle pékáruval, pirított kenyérrel. Évszaktól függetlenül bármikor, bárhol beszerezhető az összes hozzávaló, de egy sima hétköznapi vacsorát is könnyedén  feldobhatjuk, megreformálhatjuk ezzel az ínycsiklandó és egyben mutatós tonhalsalátával

Készülhet önmagunknak, vagy családi, baráti társaságnak vacsorára, uzsonnára.

Megéri kipróbálni!

Tudtad?

Az egyik legegészségesebb hal a tonhal. A tengeri  halként omega 3 zsírsavat tartalmaz, ami nagyon fontos szervezetünk számára.

A tonhalsaláta hozzávalók:

  1. 2 doboz tonhal konzerv egész darabos
  2. 4 db főtt tojás
  3. 30-40 dkg salátakeverék
  4. 1 doboz főtt kukorica
  5. 2 fej lilahagyma
  6. 1 db citrom  leve
  7. 25 dkg koktélparadicsom
  8. 2 csomag zöld vagy fekete magozott olivabogyó
  9. 4 szelet pirított kenyérszelet (igény szerint-el is hagyható)
  10. kapros öntet (igény szerint-el is hagyható)

"A tonhal kiváló forrása a szelénnek, a B3-vitaminnak (niacin), valamint a B12- és B6-vitaminoknak, illetve a fehérjének. Magas foszfortartalma mellett B1-vitaminban, B2-vitaminban (riboflavinban), D-vitaminban, és olyan ásványi anyagokban is gazdag, mint például a kálium, a jód vagy a magnézium. Mindezeken felül a tonhal Omega-3 zsírsavakat is tartalmaz".

A tonhalsaláta elkészítése:

  1. Hideg, enyhén sós vízben feltéve keményre főzzük, majd megtisztítjuk a tojásokat
  2. s míg félretesszük hűlni, elkészítjük a salátát.
  3. Előveszünk egy nagy öblös tálat, beletesszük a szép friss vegyes salátánkat
  4. Felvágjuk negyedbe, majd vékonyan felszeletelünk a lilahagymákat
  5. Félbevágjuk a koktélparadicsomokat
  6. belefacsarjuk a citrom levét
  7. Felbontunk egy doboz konzervkukoricát és levét leszűrjük, vagy kb. 200 gramm mirelitet megpárolunk néhány perc alatt, hozzáadjuk
  8. Leszűrjük a levet az olivabogyóról, 
  9. A fentieket lassan, de jól összeforgatjuk, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lecsepegtetett tonhalkonzervekból a haldarabokat, úgy hogy ne törjenek nagyon össze, végül
  10. a tetejét negyedbe vágott vagy felszeletett  főtt tojással díszítjük.

 

Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Friss pirítós kenyérrel és joghurtos kapros öntettel kínáljuk, ha valaki így szereti, vagy nem diétázik.

1-2 napig hűtőben eláll, és nagyon finom, laktató étel.

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

1-2 óra hűtőben

Főzési / sütési idő:

10 perc

Összesen:

Ha más uzsonnára, vacsorára elkészíthető gyors halas ételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető, finom és mutatós füstölt lazacos szendvicset.