Mákosguba

Szupergyorsan elkészíthető mákosguba recept

Ez az egyik legfinomabb, legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő mákosguba receptet mutatom be most.. Előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, nem igényel sütést és reggelire vagy vacsorára is adja magát, vagy gyerekeknek tízórais dobozba is csomagolható.

Ugyanakkor a tortaverziója készülhet vendégségbe, vagy jól mutat ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni!

Ugyan a mákban nincs számottevő omega 3 zsírsav, azért számos hasznos élettani tulajdonsága miatt, érdemes rendszeresen fogyasztani.

A mákosguba hozzávalói:

  • 8 db (szikkadt) kifli
  • 1 liter tej
  • 8 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg mák
  • 1 citrom reszelt héja
"Az étkezési mák tápanyagokban, nyomelemekben gazdag táplálék: többfajta B-vitamin, E-vitamin van benne, és az olyan hasznos ásványi anyagoknak is elsőrendű forrása, mint például a kalcium, magnézium és a vas. Az olajos magvak közül a mák tartalmazza a legtöbb cinket. A nyugati szakirodalomban a szezámmagot tartják a legütősebb kalciumbombának, ám a mák annál másfélszer többet tartalmaz belőle!

A mákosguba elkészítése:

  1. Felkarikázzuk a kifliket, majd egy nagy tálba tesszük.
  2. Felforraljuk a tejet, és elkeverjük benne a vaníliás cukrot.
  3. Egy kanállal lazán összeforgatjuk, hogy a kiflik egyformán felszívják a tejet.
  4. Elkeverjük a porcukrot a darált mákkal, majd meghintjük vele a kifliket, és lazán összedolgozzuk, hogy a kiflik minden oldalát egyformán befedje.
  5. Megtisztított, reszelt citromhéjjal díszíthetjük.

Nagyon mutatós, napokig elálló, omlós, könnyű, zamatos, nagyon finom sütemény.

Ha más, hasonlóan gyorsan és egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszertet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén nagyon finom  és akár vendégségbe is vihető meggyes kókuszgolyót.

 

Hány adag?

4 főre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

10 perc

Sütési idő:

nincs

Összesen: