Szupergyorsan elkészíthető mákosguba recept
Ez az egyik legfinomabb, legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő mákosguba receptet mutatom be most.. Előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, nem igényel sütést és reggelire vagy vacsorára is adja magát, vagy gyerekeknek tízórais dobozba is csomagolható.
Ugyanakkor a tortaverziója készülhet vendégségbe, vagy jól mutat ünnepi asztalon is.
Megéri kipróbálni!
Ugyan a mákban nincs számottevő omega 3 zsírsav, azért számos hasznos élettani tulajdonsága miatt, érdemes rendszeresen fogyasztani.
A mákosguba hozzávalói:
- 8 db (szikkadt) kifli
- 1 liter tej
- 8 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg mák
- 1 citrom reszelt héja
A mákosguba elkészítése:
- Felkarikázzuk a kifliket, majd egy nagy tálba tesszük.
- Felforraljuk a tejet, és elkeverjük benne a vaníliás cukrot.
- Egy kanállal lazán összeforgatjuk, hogy a kiflik egyformán felszívják a tejet.
- Elkeverjük a porcukrot a darált mákkal, majd meghintjük vele a kifliket, és lazán összedolgozzuk, hogy a kiflik minden oldalát egyformán befedje.
- Megtisztított, reszelt citromhéjjal díszíthetjük.
Nagyon mutatós, napokig elálló, omlós, könnyű, zamatos, nagyon finom sütemény.
Ha más, hasonlóan gyorsan és egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszertet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén nagyon finom és akár vendégségbe is vihető meggyes kókuszgolyót.