Klasszikus vajon sült lepényhal recept
A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, ez alól a számos európai országban ismert és kedvelt Lepényhal sem kivétel.
Ezúton az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő halétel receptet mutatom be most. Ez az étel a csodaszép, szinte már egzotikus küllemű lepényhal recept.
Fogyasztható gyors ebédként vagy hideg vacsoraként főtt burgonyával, és zöldségekkel.
Készülhet vendégségbe vagy egyszerű családi vacsoraként, de jól mutat az ünnepi asztalon is, legfőképpen, ha feldobjuk még egy kevés színes, párolt zöldséggel is.
Mindenképpen megéri kipróbálni !
Vajon sült lepényhal recept:
Halhoz:
- 2 db megmosott, egész lepényhal
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- néhány citromkarika
- néhány csipet só ízlés szerint
Főtt krumplihoz:
- 6 db kisebb burgonya
- só izlés szerint
nyers vagy párolt zöldségek
Lepényhal elkészítése:
A két szép darab lepényhalunkat egyszerűen ráfektetjük egy sütőpapírra, amin előbb eloszlattunk 1 evőkanál olvasztott vajat,. a másik kanálnyit pedig a halak tetejére kenjük. ráhelyezünk néhány szelet citromkarikát, majd ha van a sütőnkön pisztrángfilé program , akkor azt követve , ha nincsen, akkor egy sima alsó-felső sütésen 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Széles lapos kiszedővel óvatosan helyezzük át a tányérra, mert könnyen eltörik.
Köret, főtt sós burgonya
Tisztítsuk meg a burgonyákat, mossuk meg, és tetszés szerint karikázva, negyedelve, vagy egészben sós vízben főzzük meg, amíg a hal sül.
Jó étvágyat hozzá!
Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető és akár ünnepi asztalra is illő fűszeres bundájú busaszeletet.