busa recept

A legegyszerűbb busa recept

A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, ez alól a hazai vizeink kedvelt és olcsó hala, a busa sem kivétel. Ez az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő busa recept, amit most bemutatok. 

 Ez az étel egyaránt készíthető roston és klasszikusan rántva is. 

Készülhet ebédre, vendégségbe, egyszerű családi vacsoraként, de jól mutat az ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni !

A busa recept hozzávalói:

Pácolás:

  1. 1 kávéskanálnyi 
  2. 1 citrom leve
  3. 3 gerezd fokhagyma 

 

Hozzávalók:

  • 4 szelet busapatkó
  • 3-4 evőkanál liszt ( zabliszt vagy kukoricaliszt is lehet, sőt !)
  • bors
  • pirospaprika
  • 2-3 evőkanálnyi kókuszzsír

"A busa omega-3-tartalma szinte tengeri haltársaiéval vetekszik, azonban a busánál nem kell tartanunk a mérgező higanytartalom miatt. Fogyókúrás étkezésbe is bátran beilleszthető.."

A legegyszerűbb busa recept elkészítése:

A busa pácolása:
A besózott halszeleteket megtisztított és felszeletelt fokhagymakarikákkal meghintjük, egy egész citrom levével meglocsoljuk, jól összeforgatjuk és  1-2 órára hűtőszekrénybe félretesszük.

Ennek célja, hogy a busára jellemző apró szálkák felpuhuljanak, és az elfogyasztását egyszerűbbé és élvezetesebbé tegyék.

A busaszeletek kisütése

A busa húsa, íze nem túl markáns, ezért érdemes a panírt fűszeresebben készíteni.

1 tegyünk egy tányérba 3-4 evőkanál lisztet, adjunk hozzá egy kávéskanálnyi borsot és pirospaprikát, jól keverjük össze. ( aki fűszeresebben szereti, tehet hozzá, petrezselymet, kakukkfüvet is.)

2. Vegyük ki a busát a pácból, töröljük le róla a fokhagymaszeleteket és, alaposan forgassuk meg a fűszeres lisztben, hogy mindenhol befedje.

3. Olvasszunk fel néhány kanálnyi kókuszzsírt és közepes lángon mindkét oldalát süssük pirosra, ropogósra.

Természetesen a klasszikus módon, előbb lisztbe, majd tojásba és végül zsemlemorzsába forgatva, rántott halként bundázva is kisüthetjük. 

Ugye, valóban egy nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon egészséges étel? 

Jól illik hozzá köretnek a krumplipüré, hideg ecetes uborkasalátával, vagy akár hidegen, például franciasalátával is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés: (érlelés)

1-2 óra

Sütési idő:

 (hal)

20 perc

Összesen:

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető és akár ünnepi asztalra is illő sült durbincsot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .