A legropogósabb sült busa recept – egyszerűen, ahogy otthon szeretjük

sült busa recept legyel jol

A legegyszerűbb sült busa recept

A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, ez alól a hazai vizeink kedvelt és olcsó hala, a busa sem kivétel. Sokan tartanak a halak sütésétől, pedig a busa pont az a halféle, amit nem lehet elrontani. Kell hozzá egy jó fűszerezés, egy megbízható tepsi, és egy kis türelem. Ez a sült busa recept nem igényel semmi különleges hozzávalót, mégis igazi ünnepi hangulatot varázsol az asztalra. 

Készülhet ebédre, vendégségbe, egyszerű családi vacsoraként, de jól mutat tényleg az ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni !

A sült busa recept hozzávalói:

 

  • 1 db kb. 1,5 kg-os busa (szeletelve vagy egészben, ízlés szerint)

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 1 citrom

  • 3 evőkanál olívaolaj

  • só, bors, pirospaprika (lehet füstölt is)

  • 1 teáskanál majoranna

  • 1 teáskanál kakukkfű

  • opcionálisan: karikára vágott burgonya vagy zöldségköret a tepsibe

  •  

"A busa omega-3-tartalma szinte tengeri haltársaiéval vetekszik, azonban a busánál nem kell tartanunk a mérgező higanytartalom miatt. Fogyókúrás étkezésbe is bátran beilleszthető.."

A sült busa recept elkészítése:

  • Ha egészben dolgozol, alaposan tisztítsd meg a busát, kívül-belül sózd meg, majd dörzsöld be frissen zúzott fokhagymával.

  • Keverd ki az olívaolajat a fűszerekkel, majd kend be vele a halat mindenhol – kívül-belül is.

  • Citromkarikákat tehetsz a halhasba, ettől különösen friss és illatos lesz a végeredmény.

  • Ha burgonyával vagy zöldségekkel együtt sütöd, helyezd azokat a tepsibe, sózd, locsold meg egy kis olajjal, majd fektesd rá a halat.

  • 180°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 40-50 percig. Az utolsó 10 percben érdemes kicsit feljebb venni a hőfokot, hogy a bőre szépen megpiruljon.

Jó étvágyat hozzá!

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

Sütési idő:

 (hal)

50 perc

Összesen:

Tipp:

Ha marad belőle, másnap hidegen is finom, egy friss saláta vagy pirítós mellé.

Miért jó választás a busa?
A busa nemcsak finom, de tele van értékes omega-3 zsírsavakkal és fehérjével. Ráadásul sokkal pénztárcabarátabb, mint a lazac vagy a pisztráng – mégis hasonlóan egészséges alternatíva. Ha eddig nem mertél belevágni, ez a sült busa recept tökéletes első lépés lesz.

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető busa receptet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető és akár ünnepi asztalra is illő rántott busafilé receptet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Legyél jól!
Adatvédelmi tájékoztató

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.