Egyszerű és nagyszerű roston sült pisztráng recept

roston sült pisztráng recept

Fűszeres roston sült pisztráng recept

A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Ez a méltán gyorsnak, egyszerűnek és egyben nagyszerűnek mondható roston sült pisztráng recept tökéletesen alkalmas arra, hogy könnyedén felvegyük a heti menütervünkbe.

Íme, az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő halétel recept, kiváló választás gyerekeknek, és diétázóknak is.

Fogyasztható gyors ebédként vagy hideg vacsoraként a friss salátaágyon, hasábburgonyával, vagy hidegen hagymás burgonyasaláta körettel.

Kitűnő választás, ha nincs sok időnk, de mégis tartalmas és egészséges ételt szeretnénk készíteni.

Megéri kipróbálni !

Fűszeres roston sült pisztráng recept hozzávalói:

Halhoz:

    • 4 db friss pisztráng (tisztítva)
    • 4 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott vaj
    • Só ízlés szerint
    • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
    • Friss citromkarika a tálaláshoz
    • Friss petrezselyem vagy koriander a díszítéshez (opcionális)

Köret variációk:

  1. friss saláta
  2. hasábburgonya
  3. krumplisaláta

"Nincs benne „Y” szálka, íze tiszta, nem zsíros. Húsának színe táplálkozástól függően az egész fehértől a lazacvörösig változik. A lazac és a pisztráng ugyanabba a családba tartozik, mindkettő fehérjében, esszenciális zsírsavakban A-vitaminban , B12-vitaminban és D-vitaminban gazdag. A füstölés során gyakorlatilag nem változik sem a D-vitamin, sem az omega-3 zsírsav tartalom sem."

Fűszeres roston sült pisztráng recept elkészítése:

1. Először alaposan mossuk meg a pisztrángokat hideg víz alatt, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel.

2. Melegítsük elő a sütőt közepes hőfokra, és kenjük meg a tepsit kevés olívaolajjal vagy vajjal, hogy ne tapadjon rá a hal.

3. Vágjuk be a pisztrángok hasát, majd sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát.

4. Ha szeretnénk, a pisztrángot megtölthetjük citromkarikákkal és friss fűszernövényekkel. Alufóliával belülről kitámasztva hasukra állítva tegyük őket a sütőbe.

5. Helyezzük a pisztrángokat a tepsibe és süüsük 20 percig közepes 180 fokon vagy amíg a hal könnyen szét nem szedhető és fehér színű lesz.

6. Ha elkészült, vegyük le a pisztrángokat az alufóliáról, és tálaljuk friss citromkarikákkal és friss petrezselyemmel vagy korianderrel díszítve.

Ízlés szerint kísérhetjük körettel, például hasábburgonyávall, párolt zöldségekkel vagy friss salátával.

Jó étvágyat kívánok!

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés: 15 perc

Sütési idő:

 (grillezett hal és a köret egyszerre)

20 perc

Összesen:

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető, harcsából vagy pontyból és akár ünnepi asztalra is illő fűszeres grillezett harcsa receptjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .