Egyszerű és nagyszerű fűszeres grillezett harcsa recept

Fűszeres grillezett harcsa

Fűszeres grillezett harcsa recept

A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Ez a méltán gyorsnak, egyszerűnek és egyben nagyszerűnek mondható grillezett harcsa recept tökéletesen alkalmas arra, hogy könnyedén felvegyük a heti menütervünkbe.

Íme, az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő halétel receptetEz az étel egyaránt készíthető harcsából és tőkehalfiléből is. 

Fogyasztható gyors ebédként vagy hideg vacsoraként a friss salátaágyon, gombásrizzsel, vagy hidegen hagymás burgonyasaláta körettel.

Kitűnő választás, ha nincs sok időnk, de mégis tartalmas és egészséges ételt szeretnénk készíteni.

Megéri kipróbálni !

Fűszeres grillezett harcsa recept hozzávalói:

Halhoz:

    • 4 darab harcsafilé (körülbelül 150-200g/db)
    • 2 evőkanál olívaolaj
    • 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
    • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
    • 1 teáskanál füstölt paprika
    • 1/2 teáskanál őrölt kömény
    • 1/2 teáskanál őrölt koriander
    • Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
    • 1 citrom vagy lime szeletekre vágva (díszítéshez)

     

Köret variációk:

  1. friss saláta
  2. gombás rizs
  3. krumplisaláta

"Húsa szaftos, ízletes, szálka nélküli, nyersen vörös, megsütve fehér. Mindenféle fűszerezés jól áll neki, különösen a magyaros ízesítés. A tiszta vizekben élő harcsahúsnak nagyon magas a D-vitamin tartalma, omega-3 zsírsavakban is gazdag, amelyek fontos szerepet játszanak az érrendszeri megbetegedések megelőzésében.."

Fűszeres grillezett harcsa recept elkészítése:

  1. Készítsd elő a grillezőt közepes-hőfokra, és kenj be egy kis olajjal a rácsot, hogy megakadályozd a halak ragadását.

  2. Készítsd elő a fűszerkeveréket egy kis tálban. Keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a füstölt paprikát, a köményt, a koriandert, a sót és a fekete borsot egyenletesen.

  3. Kend be a harcsafiléket alaposan a fűszeres keverékkel mindkét oldalon. Hagyd őket legalább 15 percig pihenni, hogy a fűszerek jól beszívódjanak.

  4. Melegítsd elő a grillt, majd helyezd rá a harcsafiléket. Grillezd mindkét oldalukat körülbelül 3-4 percig, vagy amíg a hal könnyen szétválik villa segítségével, és szép aranybarna grillcsíkok jelennek meg rajta.

  5. Amikor elkészültek, emeld le a grillezőről, és szolgáld fel azonnal citrom vagy lime szeletekkel díszítve.

  6. Tálald köretként ízlés szerint friss zöldségekkel, gombásrizzsel vagy burgonyasalátával, és élvezd a fűszeres grillezett harcsafilét!

Jó étvágyat hozzá!

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés: 15 perc

Sütési idő:

 (grillezett hal és a köret egyszerre)

10 perc

Összesen:

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető, harcsából vagy pontyból és akár ünnepi asztalra is illő elronthatatlan házi haltöpörtyűt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .