Klasszikus spenótfőzelék fagyasztott spenótból tojással, krumplival

Klasszikus spenótfőzelék fagyasztott spenótból tojással krumplival

Klasszikus spenótfőzelék fagyasztott spenótból recept

Ezt az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és a főtt tojásnak köszönhetően jó sok Omega -3-at tartalmazó, fagyasztott spenótból (is) könnyedén elkészíthető klasszikus spenótfőzelék receptet mutatom be most. Fogyasztható önmagában, vagy főtt tojással és sós vízben főtt burgonyával egyaránt. Évszaktól függetlenül bármikor, bárhol beszerezhető az összes hozzávaló, így egy sima hétköznapi vacsoraként is megállja  a helyét. 

Készülhet klasszikus módon, tejbe áztatott zsemlével, vagy lisztes rántással, vagy önmagával sűrítve, mindegyik egyaránt finom eredményt ad.

Megéri kipróbálni!

Klasszikus spenótfőzelék recept
hozzávalói:

  1. 450-500 g fagyasztott spenót
  2. 2 púpozott ek teljeskiőrlésű liszt / vagy egy szikkadt zsemle
  3. 5 ek olaj/ kókuszzsír/ vaj
  4. 3,5 dl tej
  5. 2 gerezd fokhagyma
  6. ízlés szerint só és őrölt fehér vagy feketebors
  7. fejenként kettő főtt tojás
  8. fejenként 1 db közepes főtt burgonya

"Tojás: "Zöldtakarmánnyal és rovarokkal táplált tyúkok nagyobb n-3 (omega 3) zsírsav (nagyrészt ALA) tartalmú tojást tojnak, mint a kukoricával vagy szójával etetett tyúkok. Rovarok és zöldtakarmányok mellett, halolajnak a takarmányhoz adásával is növelhetjük a zsírsavak mennyiségét a tojásokban. Sok alfa-linolénsavat tartalmazó lent vagy repcét adva a tyúkok takarmányához szintén növelhetjük a tojások omega-3 tartalmát."

Klasszikus spenótfőzelék recept
elkészítése:

  1. Hideg, enyhén sós vízben feltéve 10 perc alatt keményre főzzük,  majd megtisztítjuk a tojásokat.  Közben fejenként 1 közepes darabbal számolva, szintén sós vízben hámozott, kockázott krumplit is megfőzzük.
  2. s míg félretesszük hűlni, elkészítjük a spenótfőzeléket.
  3.  Felaprított fokhagymát megpirítjuk a választott zsiradékon, majd hozzákeverjük vagy a lisztet, vagy a tejbe áztatott majd kinyomkodott szikkadt zsemlét,  majd beletesszük a még fagyott spenótot, és tejjel felöntve összeforraljuk, míg teljesen homogén főzeléket nem kapunk.
  4. Sóval és őrölt fehér vagy feketeborssal ízlés szerint ízesítjük.

A fenti egy klasszikusnak mondható elkészítési módja a fagyasztott spenótpürének, ami számos variációs lehetőséget rejt magában. Kiválóan illik tésztákra szószként, vagy grillezett lazacfilé mellé is.

Gyors és nagyon finom, laktató étel, hús nélkül, amely tojás nélkül, növényi tejjel és zsiradékkal, gluténmentes lisztből,  akár glutén és laktózmentes vegán ételként is könnyedén elkészíthető.

 

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

Főzési / sütési idő:

15 perc

Összesen:

Ha más ebédre, vacsorára elkészíthető gyors  húsmentes omega 3 tartalmú ételt választanál, jó szívvel ajánlom a gombás spagetti zöldborsóval receptjét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .