Vendégváró, villámgyors sütésnélküli gyümölcstorta recept

sütésnélküli gyümölcstorta recept _legyel.jol

Szupergyorsan elkészíthető sütésnélküli gyümölcstorta recept

Íme, az egyik legfinomabb, legegyszerűbben, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő sütésnélküli gyümölcstorta recept!  Nem csak váratlan vendégeknek! Előnye, hogy könnyen és gyorsan elkészíthető, nem igényel sütést, kiváló vasárnapi desszert, vagy gyerekeknek tízórais dobozba is csomagolható.

Ugyanakkor készülhet vendégségbe, vagy jól mutat ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni!

Ugyan a  receptben felhasznált gyümölcsökben nincs számottevő omega 3 zsírsav, egyedül a jótékony hatásairól méltán híres gránátalma tartalmaz némi Omega -5 -öt, azért a friss gyümölcsök számos hasznos élettani tulajdonsága miatt, érdemes időnként meglepni egy ilyen tortával a családot, vagy a barátokat.

A sütésnélküli gyümölcstorta recept hozzávalói:

  • 1 db kerek előresütött bolti gyümölcstortalap
Vaníliapuding réteg:
  • 300 ml (növényi) tej
  • 100 g cukor/ eritrit
  • 1 tasak vaníliás pudingpor

Gyümölcs réteg:

  • Friss vagy fagyasztott gyümölcsök (pl. szőlő, áfonya, gránátalma, szeletelt narancs stb.)

Zselatinbevonat:

  • 10 g porzselatin
  • 60 ml hideg víz
  • 100 ml forró víz
  • 2 evőkanál cukor
"A punicin sav egy omega-5 hosszúláncú, többszörösen telített zsírsav, amit a gránátalma magolaja tartalmaz. Számos hosszúláncú zsírsavnak mutatták ki rákmegelőző hatását. Vizsgálták a punicin sav hatását az ösztrogénre érzéketlen mellrák sejtvonal (MDA-MB-231) és az ösztrogénre érzékeny sejtvonal (MDA-ERalfa7) növekedésére. Ezeket a sejtvonalakat 40 mikromól punicin savval kezelték és azt tapasztalták, hogy a kezeletlen sejtekhez képest 96%-ban tudta megakadályozni a sejtek szaporodását."

A sütésnélküli gyümölcstorta recept
elkészítése:

  1. Először elkészítjük a sűrű vaníliapuding réteget. Melegítsük fel a tejet a cukorral/eritrit egy lábasban közepes lángon. A pudingport keverjük el 2-3 kanál tejben, és lassan kevergetve adjuk a tejhez.
  2. Főzzük további 2-3 percig, amíg a puding besűrűsödik. Vegyük le a lábast a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  3. Amikor a vaníliapuding már langyosra hűlt, kenjük rá egyenletesen a bolti piskótalapra.
  4. Díszítsük a puding tetejét kedvünkre, saját kreativitásunk szerint, friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel.
  5. Végül készítsük el a zselatinbevonatot. A porzselatint öntsük egy kis tálba, majd öntsük rá a hideg vizet. Hagyjuk állni pár percig, amíg megduzzad.
  6. Közben melegítsük fel a 100 ml vizet egy lábasban, adjuk hozzá a cukrot, és keverjük, amíg teljesen feloldódik.
  7. Ha a cukor feloldódott, vegyük le a lábast a tűzről, majd adjuk hozzá a megduzzadt porzselatint. Keverjük addig, amíg teljesen elolvad és sima, átlátszó keveréket kapunk.
  8. Az így elkészült zselatint óvatosan öntsük a torta tetejére, úgy, hogy egyenletesen be tudjuk vonni vele a gyümölcsöket.
  9. Tegyük vissza a tortát a hűtőbe, hogy a zselatinbevonat megdermedjen, legalább 2-3 órára, vagy akár egy éjszakára is.
  10. Amikor a torta teljesen kihűlt és megdermedt, szeleteljük fel és tálaljuk.

Nagyon mutatós, könnyű, zamatos, nagyon finom sütemény. A gyümölcsökkel számos lehetőségünk adódik mind az ízeket, mind a dekorációt illetően. Csak a kreativitásunk szabhat határt.

Hány adag?

4-8 főre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

120 perc

Sütési idő:

nincs

Összesen:

Ha más, hasonlóan gyorsan és egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszertet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén nagyon finom  és akár vendégségbe is vihető diós kókusztekercset.