Chia magos tápiókapuding

Szupergyorsan elkészíthető chia magos tápiókapuding recept

Mindenkinek, aki ódzkodik az újdonságoktól és a bonyolult desszertektől, a legjobb szívvel ajánlom ezt a valóban finom, tényleg gyorsan és könnyen elkészíthető és a  legkevesebb hozzávalót igénylő chia magos tápiókapuding receptet. Előnye, hogy egyrészt egészséges, vegán, kalóriaszegény, de mégis laktató, és nem igényel sütést és reggelire vagy vacsorára is adja magát, vagy gyerekeknek tízórais dobozba is csomagolható.

Ugyanakkor szép kis tákákban, vagy poharakban készülhet vendégségbe, vagy jól mutat ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni!

A chia magról kevesen tudják, hogy gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban sőt,  omega 3 zsírsavakban is,  ezért a rendszeres fogyasztását érdemes az étrendünkbe illeszteni.

A chia magos tápiókapuding
hozzávalói:

  • 1/2 csésze chia mag
  • 1/4 csésze tápiókagyöngy
  • 2 csésze mandula- vagy kókusztej (vagy bármilyen növényi tej, amit szeretsz)
  • 2-3 evőkanál méz vagy eritrit (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál vanília kivonat (opcionális)
  • Gyümölcsök, például narancs, eper, málna vagy banán a tetejére díszítéshez
  • Diófélék vagy magvak (opcionális, díszítéshez)
"A chia mag jótékony hatásai
  • Omega-3 zsírsavakban gazdag 
  • Rostban gazdag 
  • Növeli a teltségérzetet, segíthet a fogyókúrában
  • Segít a vércukorszint és a vérnyomás szabályozásában
  • Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
  • Hozzájárul a fogak és a csontok egészségéhez
  • Szépíti a hajat és a bőrt
  • Hatékony depresszió ellen
  • Javítja az emésztést és optimalizálja az anyagcserét"

A chia magos tápiókapuding
elkészítése:

  1. Először főzd meg a tápiókagyöngyöket a csomagoláson található utasítások szerint. Általában forrald fel a vizet (kb. 2-3-szoros mennyiségű vizet a tápiókagyöngyökhöz képest), majd adj hozzá a tápiókagyöngyöket. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és főzd tovább 15-20 percig, amíg a gyöngyök átlátszóvá válnak, és puhák lesznek. Szűrd le a vizet.

  2. Egy közepes méretű tálban keverd össze a chia magokat és a kifőtt tápiókagyöngyöket.

  3. Add hozzá a növényi tejet, és keverd össze. Alaposan keverd el, hogy ne legyenek csomók. Ha szeretnéd, hozzáadhatsz vanília kivonatot és édesítheted a mézzel vagy eritrittell.

  4. Tegyél egy fedőt a tálra, és helyezd a hűtőbe. Hagyd állni legalább 4 órán át vagy akár egész éjszaka. A chia magok és tápiókagyöngyök folyadékot felvesznek és sűrűsödnek.

  5. Miután a tápiókapuding jól besűrűsödött, vedd ki a hűtőből.

  6. Tálald a tápiókapudingot friss gyümölcsökkel tetején. Narancs, eper, málna vagy banán kiváló választás lehet.

Hány adag?

4 főre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

20 perc +min 4 óra

Sütési idő:

nincs

Összesen:

Nagyon mutatós, egészséges és laktató, könnyed kis desszert, mely sok variálhatóságot rejt magában.

Ha más, hasonlóan gyorsan és egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszertet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén nagyon finom  és akár vendégségbe is vihető meggyes kókuszgolyót.