csokis körtetorta x

Omlós, csokis körtetorta recept

Ez az egyik legfinomabb, legomlósabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő csokis körtetorta receptet mutatom be most. Előnye, hogy valóban könnyen elkészíthető, nem igényel sok hozzávalót és kávé, illetve tea mellé is jól illik, vagy gyerekeknek tízórais dobozba is csomagolható.

Ugyanakkor készülhet vendégségbe, de jól mutat ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni!

Bár maga a körte alig tartalmaz omega-3 zsírsavat, a receptben található 4  tojás már nem keveset, sőt, ha vajat repceolajra vagy lenmagolajra cseréljük, máris sokat tettünk az egészségünkért.

A csokis körtetorta hozzávalói:

  • 150 gr étcsokoládé
  • 200 gr habtejszín
  • 150 gr puha vaj
  • 180 gr cukor (eritrit)
  • 1 tasak vaniliáscukor
  • 4 db tojás
  • 300 dkg liszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 2 darab közepes  méretű érett ! hámozott körte
  • kis vaj, a tortaforma kikenéséhez
A körte:

"Egy közepes méretű körte elfogyasztásával biztosítjuk napi C-vitamin-szükségletünk 12 és K-vitamin szükségletünk 10 százalékát, káliumszükségletünk 6 százalékát, valamint kisebb mennyiségeket juttatunk szervezetünkbe kalciumból, vasból, magnéziumból, riboflavinból, folsavból és B-6 vitaminból. Tartalmaznak ezen kívül karotenoidokat, flavonolokat és a vörösebb héjú körték antocianinokat is.
Valamint a körte rendszeres fogyasztása csökkenti az elhízás, a cukorbetegség és a szívroham esélyét.

A csokis körtetorta elkészítése:

  1. .A száraz összetevőket ( liszt, cukor, sütőpor,kakaópor…) összeöntöm egy nagy tálba és egyenletesen elkeverem.
  2. A tojást a vajjal robotgéppel elkeverem.
  3.  A tejszínt robotgéppel felverem.
  4. Az étcsokoládét kicsi darabokra tördelem és vízgőz felett folyékonnyá olvasztom, majd belekeverem a tejszínbe.
  5. A tejszínes és tojásos masszát is összedolgozom, majd ez egészet bele a lisztes keverékbe.
  6. Addig keverem, amíg egyenletes, sűrű, fényes masszát nem kapok.
  7. Kikenek vajjal egy kisebb 22 cm-es csatos tortaformát, és a masszát beletöltöm, tetejét, egyenletesre elkenem.
  8. A hámozott, kimagozott körtéket negyedekbe vágom, tetejüket beirdalom és szimmetrikusan körben elrendezem a torta tetején.
  9. Előmelegített sütőben 180 fokon, alsó-felső sütésben, tűpróbáig kb. 30 percig sütöm.

Nagyon mutatós, piskótajellegű, omlós, könnyű, zamatos, nagyon finom sütemény.

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető desszertet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető és akár vendégségbe is vihető diós kiflit.

Hány db?

1 db /8 szelet

Előkészítési idő:

Pihentetés:

nem kell

Sütési idő:

30 perc

Összesen:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük