diós kifli -omega-3

Diós kifli recept

Ez az egyik legfinomabb, legomlósabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő diós kifli receptet mutatom be most.. Előnye, hogy jó előre elkészíthető és kávé, illetve tea mellé is jól illik, vagy gyerekeknek tízórais dobozba is csomagolható.

Ugyanakkor készülhet vendégségbe, de jól mutat ünnepi asztalon is.

Tudtad, hogy a diófélék gazdagok omega 3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát.? Megéri kipróbálni!

A diós kifli hozzávalók:

  1. 10 dkg darált dió
  2. 80 g cukor / eritrit
  3. 280 g liszt / 200 g Teljes kiőrlésű-80g fehérliszt
  4. 2 tasak bourbon vaníliáscukor
  5. 1 csipet só
  6. 200 g vaj
  7. Porcukor a szóráshoz

A dió:

1. Vitaminbomba a dió!

A- és E-vitaminban gazdag, többféle B vitamin is van a dióban, így például a tiamin, amely ideg- és izomvédő, serkenti a növekedést. A diófa levele frissen, jelentős mennyiségű C-vitamint rejt, a gyógyászatban is használják. Készíthető belőle tea, amely javasolt egyebek mellett bőrproblémákra (akne, sömör).

2. Gazdag növényi rostokban és ásványi anyagokban!

Sok benne a magnézium és a kálium, megtalálható benne a csontképző fluor, valamint a mangán és a réz, amely a vérképzésben segít. A szelén a szívizomgyengeség ellen kiváló, nem beszélve immunerősítő szerepéről. Lábadozó betegeknek kiváló a dióval gazdagított étrend.

3. Gazdag omega-3-zsírsavakban!

A magvakban, így a dióbélben található, többszörösen telítetlen zsírok, így az omega-3 zsírsavak - az alfa-linolénsav – kedvező hatásúak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hozzájárul az erek állapotának javulásához.."

A diós kifli elkészítése:

  1. A finomra darált diót a cukorral (eritrittel), liszttel (lisztekkel) és sóval, vaniliás cukorral elkeverjük egy keverőtálban.
  2.  Beledolgozzuk a puha vajat. Összegyúrjuk labdává a tésztát és elfelezzük.
  3.  A felekből egyenként egyforma méretű hengereket formázunk, amit aztán mint egy szalámit, egyenlő széles szeletekre szelünk. 
  4. Kicsi nudliszerűséget hengergetünk mindegyikből, és kifli formára hajtjuk.
  5. Az így elkészült diós kifliket sütőpapírral letakart tepsire tesszük. 
  6.  Előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt készre sütjük, majd még melegen (de nem forrón!) porcukorba forgatjuk.

Nagyon mutatós, napokig elálló, omlós, könnyű, nagyon finom sütemény.

Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető desszertet választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető és akár vendégségbe is vihető csokis körtetortát.

 

 

 

Hány db?

35 db

Előkészítési idő:

Pihentetés:

nem kell

Sütési idő:

15 perc

Összesen:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük