Fűszeres roston sült pisztráng recept
A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Ez a méltán gyorsnak, egyszerűnek és egyben nagyszerűnek mondható roston sült pisztráng recept tökéletesen alkalmas arra, hogy könnyedén felvegyük a heti menütervünkbe.
Íme, az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő halétel recept, kiváló választás gyerekeknek, és diétázóknak is.
Fogyasztható gyors ebédként vagy hideg vacsoraként a friss salátaágyon, hasábburgonyával, vagy hidegen hagymás burgonyasaláta körettel.
Kitűnő választás, ha nincs sok időnk, de mégis tartalmas és egészséges ételt szeretnénk készíteni.
Megéri kipróbálni !
Fűszeres roston sült pisztráng recept hozzávalói:
Halhoz:
-
- 4 db friss pisztráng (tisztítva)
- 4 evőkanál olívaolaj vagy olvasztott vaj
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- Friss citromkarika a tálaláshoz
- Friss petrezselyem vagy koriander a díszítéshez (opcionális)
Köret variációk:
- friss saláta
- hasábburgonya
- krumplisaláta
Fűszeres roston sült pisztráng recept elkészítése:
1. Először alaposan mossuk meg a pisztrángokat hideg víz alatt, majd szárítsuk meg őket papírtörlővel.
2. Melegítsük elő a sütőt közepes hőfokra, és kenjük meg a tepsit kevés olívaolajjal vagy vajjal, hogy ne tapadjon rá a hal.
3. Vágjuk be a pisztrángok hasát, majd sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát.
4. Ha szeretnénk, a pisztrángot megtölthetjük citromkarikákkal és friss fűszernövényekkel. Alufóliával belülről kitámasztva hasukra állítva tegyük őket a sütőbe.
5. Helyezzük a pisztrángokat a tepsibe és süüsük 20 percig közepes 180 fokon vagy amíg a hal könnyen szét nem szedhető és fehér színű lesz.
6. Ha elkészült, vegyük le a pisztrángokat az alufóliáról, és tálaljuk friss citromkarikákkal és friss petrezselyemmel vagy korianderrel díszítve.
Ízlés szerint kísérhetjük körettel, például hasábburgonyávall, párolt zöldségekkel vagy friss salátával.
Jó étvágyat kívánok!
Hány adag?
4 személyre
Előkészítési idő:
Pihentetés: 15 perc
Sütési idő:
(grillezett hal és a köret egyszerre)
20 perc
Összesen:
Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető, harcsából vagy pontyból és akár ünnepi asztalra is illő fűszeres grillezett harcsa receptjét.