Fűszeres grillezett harcsa recept
A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát. Ez a méltán gyorsnak, egyszerűnek és egyben nagyszerűnek mondható grillezett harcsa recept tökéletesen alkalmas arra, hogy könnyedén felvegyük a heti menütervünkbe.
Íme, az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő halétel receptet. Ez az étel egyaránt készíthető harcsából és tőkehalfiléből is.
Fogyasztható gyors ebédként vagy hideg vacsoraként a friss salátaágyon, gombásrizzsel, vagy hidegen hagymás burgonyasaláta körettel.
Kitűnő választás, ha nincs sok időnk, de mégis tartalmas és egészséges ételt szeretnénk készíteni.
Megéri kipróbálni !
Fűszeres grillezett harcsa recept hozzávalói:
Halhoz:
-
- 4 darab harcsafilé (körülbelül 150-200g/db)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál őrölt koriander
- Só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 citrom vagy lime szeletekre vágva (díszítéshez)
Köret variációk:
- friss saláta
- gombás rizs
- krumplisaláta
Fűszeres grillezett harcsa recept elkészítése:
-
Készítsd elő a grillezőt közepes-hőfokra, és kenj be egy kis olajjal a rácsot, hogy megakadályozd a halak ragadását.
-
Készítsd elő a fűszerkeveréket egy kis tálban. Keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, a füstölt paprikát, a köményt, a koriandert, a sót és a fekete borsot egyenletesen.
-
Kend be a harcsafiléket alaposan a fűszeres keverékkel mindkét oldalon. Hagyd őket legalább 15 percig pihenni, hogy a fűszerek jól beszívódjanak.
-
Melegítsd elő a grillt, majd helyezd rá a harcsafiléket. Grillezd mindkét oldalukat körülbelül 3-4 percig, vagy amíg a hal könnyen szétválik villa segítségével, és szép aranybarna grillcsíkok jelennek meg rajta.
-
Amikor elkészültek, emeld le a grillezőről, és szolgáld fel azonnal citrom vagy lime szeletekkel díszítve.
-
Tálald köretként ízlés szerint friss zöldségekkel, gombásrizzsel vagy burgonyasalátával, és élvezd a fűszeres grillezett harcsafilét!
Jó étvágyat hozzá!
Hány adag?
4 személyre
Előkészítési idő:
Pihentetés: 15 perc
Sütési idő:
(grillezett hal és a köret egyszerre)
10 perc
Összesen:
Ha más, hasonlóan egyszerűen elkészíthető halételt választanál, jó szívvel ajánlom a szintén könnyen elkészíthető, harcsából vagy pontyból és akár ünnepi asztalra is illő elronthatatlan házi haltöpörtyűt.