Sült durbincs recept
A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, ez alól a sült durbincs sem kivétel.
Ez az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő sült durbincs receptet mutatom be most. Fogyasztható párolt zöldkörettel, vagy bármilyen rizzsel, burgonyával.
Készülhet vendégségbe, egyszerű családi vacsoraként, vagy hétvégi ebédként, társasági összejöveteleken akár grillezve is, de jól mutat az ünnepi asztalon is.
Megéri kipróbálni !
A sült durbincs hozzávalói:
- Tengeri durbincs – 4 db
- Citrom – 2 db
- Brokkoli rózsáira szedve vágva – 1 db
- Bébirépa – 4 marék
- Olívaolaj – 2-3 dl
- Bazsalikom levélkék – 15-20 levélke
- Frissen őrölt feketebors – ízlés szerint
- só – ízlés szerint
A sült durbincs elkészítése:
Grillezett-párolt zöldségek:
A brokkolit rózsáira szedjük, bébirépát hozzáadjuk Egy nagy méretű, tűzforró serpenyőben kevés olívaolajon rázogassuk meg a zöldségeket, pár evőkanál vizet hozzáadva, pároljuk roppanósra. és tegyük őket félre, ha végeztünk.
Egészben sült durbincs:
Kaparjuk le a pikkelyeket a halról, majd a hasüreget és a bőrét is alaposan sózzuk be, egy-egy citromkarikát pedig tegyünk a hasüregbe.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a halakat, kenjük meg egy kis olivaolajjal és előmelegített sütőben, 220-250 fokon süssük
Ha megszúrjuk egy késsel, annak ellenállás nélkül kell siklania a halban, akkor van készen.
A grillezett, párolt zöldségekkel és friss citromlével tálaljuk.
Hány adag?
4 személyre
Előkészítési idő:
Pihentetés:
nincs
Sütési idő:
10-15 perc
Összesen:
Nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon egészséges étel.
Ha más, szintén halételt választanál vacsorára, jó szívvel ajánlom az előre elkészíthető ecetes halat pontyból vagy harcsából. Igazán nem nehéz, érdemes kipróbálni!