sült durbincs omega -3

Sült durbincs recept

A halak elsődleges forrásai az omega-3 zsírsavaknak, amelyek óvják a szívet, csökkentik a vérnyomást, összességében javítják az érrendszer hatékonyságát, ez alól a sült durbincs sem kivétel.

Ez az egyik legfinomabb, leggyorsabban elkészíthető és legkevesebb hozzávalót igénylő sült durbincs receptet mutatom be most. Fogyasztható párolt zöldkörettel, vagy bármilyen rizzsel, burgonyával.

Készülhet vendégségbe, egyszerű családi vacsoraként, vagy hétvégi ebédként, társasági összejöveteleken akár grillezve is, de jól mutat az ünnepi asztalon is.

Megéri kipróbálni !

A sült durbincs hozzávalói:

  1. Tengeri durbincs – 4 db
  2. Citrom – 2 db
  3. Brokkoli rózsáira szedve vágva – 1 db
  4. Bébirépa  – 4 marék
  5. Olívaolaj – 2-3 dl
  6. Bazsalikom levélkék – 15-20 levélke
  7. Frissen őrölt feketebors – ízlés szerint
  8.  só  – ízlés szerint

"Majdnem minden durbincsfaj alkalmas roston, vagy serpenyőben való sütésre, mert húsuk tömött és nem esik szét, vagy szárad ki olyan könnyen. A hal akkor tálalható, ha melluszonyát könnyedén letéphetjük. Ha serpenyőben, vagy tepsiben kívánjuk sütni, akkor az egyenletes átsülés érdekében a hal oldalát két-háromszor vágjuk be a legvastagabb helyeken (irdaljuk)."

A sült durbincs elkészítése:

Grillezett-párolt zöldségek:
A brokkolit rózsáira szedjük, bébirépát hozzáadjuk Egy nagy méretű, tűzforró serpenyőben kevés olívaolajon rázogassuk meg a zöldségeket, pár evőkanál vizet hozzáadva, pároljuk roppanósra. és tegyük őket félre, ha végeztünk. 

Egészben sült durbincs:
Kaparjuk le a pikkelyeket a halról, majd a hasüreget és a bőrét is alaposan sózzuk be, egy-egy citromkarikát pedig tegyünk a hasüregbe.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a halakat, kenjük meg egy kis olivaolajjal és előmelegített sütőben, 220-250 fokon süssük 

Ha megszúrjuk egy késsel, annak ellenállás nélkül kell siklania a halban, akkor van készen.

A grillezett, párolt  zöldségekkel és friss citromlével tálaljuk.

 

Hány adag?

4 személyre

Előkészítési idő:

Pihentetés:

nincs

Sütési idő:

10-15 perc

Összesen:

Nagyon egyszerűen elkészíthető, nagyon finom, nagyon könnyű, nagyon egészséges étel.

Ha más, szintén halételt választanál vacsorára, jó szívvel ajánlom az előre elkészíthető ecetes halat pontyból vagy harcsából. Igazán nem nehéz, érdemes kipróbálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .